Padažai

Padažai

Gruzijos virtuvėje naudojama daug įvairiausių padažų - aštrių, rūgčių, saldžių, saldžiarūgčių bei daugybę šių skonių variacijų. Kaip taisyklė, jų pagrindą sudaro sultys ir vaisių minkštimas. Padažų gamybai naudojamos kaukazietiškos slyvos (tkemali), granatai, kizilas (geltonžiedė sedula), gervuogės, dygiosios slyvos, barbarisai  (raugerškiai) ir kt. Sultys dažniausiai nuverdamos ir į jas pridedama prieskonių ir žalumynų. Kaip padažų komponentai naudojami česnakai, kinzos (kalendros) lapai, graikiniai riešutai. Reikėtų pažymėti, kad beveik kiekviena gruzinų šeima turi savo padažų receptą ir jo sudėtį laiko paslaptyje. 


Prekių palyginimas (0)


Adžika (padažas) 330 ml

Adžika (padažas) 330 ml

ADŽIKA (PADAŽAS)  - tai tradicinis Abchazijos ir Gruzijos aštrus pagardas, kurio sudėtyje yra t..

3.20€

Sacebeli 330 ml

Sacebeli 330 ml

..

3.20€

Tkemali  (geltonas) 330 ml

Tkemali (geltonas) 330 ml

TKEMALI - pagrindiniai tkemali padažo komponentai - kaukazietiška  slyva (lot. Prunu..

3.20€

Tkemali (raudonas) 330 ml

Tkemali (raudonas) 330 ml

TKEMALI - pagrindiniai tkemali padažo komponentai - kaukazietiška  slyva (lot. P..

3.20€

Tkemali (žalias) 330 ml
Rodoma nuo 1 iki 5 iš 5 (1 puslapių)