Prieskoniai

Prieskoniai

 Gruzijos virtuvė neįsivaizduojama be galybės šviežių, džiovintų, trintų, maltų prieskonių ir jų mišinių. Tačiau pagrindą sudaro viso labo penki prieskoniai ir mišiniai, kurie įeina į kitų mišinių sudėtį arba naudojami savarankiškai. Tai:

  • Chmeli suneli
  • Ucho suneli
  • Svanuri marili
  • Imerietiškas šafranas
  • Sausa adžika

be šių prieskonių Gruzijos virtuvė neįsivaizduojama.

Reikėtų pažymėti, kad prieskoniai Gruzijoje auginami natūraliai, nenaudojant pesticidų, arba renkami kalnuose. Todėl jų kvapas ir skonis labai skiriasi nuo tų, kurie išauginti Europoje šiltnamiuose. Gruziniškų prieskonių reikia naudoti mažiau, o jie patiekalams suteikia visiškai kitokį, ypatingą ir nepakartojamą, skonį ir kvapą. Kiekvienas, kuris lankėsi Gruzijoje tai gali patvirtinti.. 


Patikslinkite paiešką